ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ STUNNING MOMMYING

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ STUNNING MOMMYING!

Είμαι η Μαρία, μαμά ενός υπέροχου αγγέλου περίπου ενός και μισού έτους, της Δάφνης, και ενός μικρού αγοριού που δεν έχει έρθει ακόμη στον κόσμο! Γεννηθήκαμε και ζούμε στα Χανιά της Κρήτης. Προσωπικά εργάζομαι ως καθηγήτρια Αγγλικών εδώ και τέσσερα χρόνια, αν και τώρα με τις εγκυμοσύνες και τα μωρά έχω αποφασίσει να απέχω λιγάκι, ώσπου να μεγαλώσουν λίγο τα μικρά μου και να μην νιώθω ότι χάνω τις στιγμές τους όσο είναι ακόμα λίγων μηνών.

Χαίρομαι ειλικρινά που βρίσκεστε εδώ και που διαβάζετε αυτές τις γραμμές σχετικά με εμάς. Σας ευχαριστώ!

ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ STUNNING MOMMYING;

Το προσωπικό αυτό blog στο οποίο βρεθήκατε αποτελεί την πραγματοποίηση μίας μεγάλης επιθυμίας που μου δημιουργήθηκε λίγο μετά τη γέννηση του λατρεμένου πρώτου μωρού μου τον Μάρτιο του 2017.

Ήθελα να δημιουργήσω μία ιστοσελίδα σχετικά με τη μητρότητα έτσι όπως έχω την ευλογία να τη βιώνω εγώ μέχρι σήμερα, με αναρτήσεις τόσο ενημερωτικές για διάφορα θέματα που αφορούν κάθε μανούλα όσο και βιωματικές δικές μου που αφορούν στις σκέψεις και σε όσα συμβαίνουν στην οικογένειά μου!

Κάπως έτσι εμπνεύστηκα λοιπόν το Stunning Mommying, το blog μου που μου δίνει μεγάλη χαρά και μόνο για το γεγονός ότι μου δίνει την ευκαιρία να γράφω και με κάνει να αισθάνομαι δημιουργική: άλλωστε είμαι από τους ανθρώπους που μαραίνονται χωρίς τη δημιουργία, την παραγωγικότητα. Δεν μπορώ αν δεν έχω κάτι να φροντίσω, αν δεν έχω κάτι να τρέξω σ’ αυτό όταν χρειάζομαι μία διέξοδο από τις σκέψεις μου, αν δεν έχω πού να στραφώ όταν θέλω να χτίσω, να φτιάξω κάτι! Και άλλωστε, αγαπώ τη γραφή. Γράφω από μικρό κοριτσάκι, γράφω πάντα, γράφω όσο θυμάμαι τον εαυτό μου! Μάλιστα παλαιότερα διατηρούσα άλλα δύο blogs, εντελώς διαφορετικής θεματολογίας ωστόσο από ό, τι αυτό εδώ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ STUNNING MOMMYING;

Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος και κάθισα πρώτη φορά στον υπολογιστή μου ήταν να ψάξω επιστημονικά άρθρα για το τι συνέβαινε στο σώμα μου και στο εμβρυάκι μου εκείνη την περίοδο. Με την πάροδο του χρόνου και μέχρι να γεννήσω διάβασα εκατοντάδες πράγματα για την εγκυμοσύνη, τη ώρα του τοκετού, τον θηλασμό, τη βρεφανάπτυξη και τόσα μα τόσα άλλα. Δημιούργησα boards στο Pinterest με τα αγαπημένα μου και όσα είχα σκοπό να εφαρμόσω, αποθήκευσα σελίδες σε σελιδοδείκτες, αγόρασα τετράδιο για να συγκεντρώσω κάποια σημαντικά, γράφτηκα σε newsletters γυναικολόγων, παιδιάτρων… και δεν σταμάτησα ποτέ να προσπαθώ να μάθω όλο και περισσότερα και ύστερα να τα διασταυρώνω, να αποφασίζω αν συμφωνώ ή όχι και γιατί (όπου, βέβαια, χωρά αμφισβήτηση). Ακόμα και σήμερα διαβάζω και ψάχνω τα πάντα γιατί εννοείται πως η διαθέσιμη γνώση είναι ανεξάντλητη και τα θέματα που με ενδιαφέρουν όλο και περισσότερα.Μ’ αυτά θέλω να καταλήξω πως όλα τα άρθρα του Stunning Mommying κάτω από την κατηγορία “Για κάθε μανούλα” είναι δικής μου συγγραφής μεν, αλλά μαζεμένα και διασταυρωμένα από πολλές και πολύ αξιόπιστες πηγές (κυρίως του εξωτερικού) δε. Επιθυμία και σκοπός της στήλης “Για κάθε μανούλα”, είναι να πραγματευτεί θέματα που θα μπορούσαν να σας φανούν πολύ χρήσιμα και ενημερωτικά, όλα εδώ και με προσπάθεια για την πλήρη κάλυψή σας! Μπορείτε να εμπιστευτείτε τα άρθρα μου γιατί είναι συγκεντρωτικά αναρίθμητων άλλων και παρέχουν συμπυκνωμένα πληροφορίες που προσωπικά μου πήρε μήνες να συλλέξω από διάφορες πηγές.

ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ BLOG:

Αγαπώντας την οργάνωση γενικότερα και ειδικότερα τις λίστες, αποφάσισα πως παρακάτω ταιριάζει, σύντομα και συνοπτικά, να σας παρουσιάσω υπό τη μορφή τέτοιων μερικά στοιχεία σχετικά με εμένα καθώς και για τον γενικότερο χαρακτήρα του Stunning Mommying.

Θα μείνετε τριγύρω για να σας ξαναδώ, λοιπόν, αφού διαβάσετε τα παρακάτω;

Ας το μάθουμε αμέσως.

Τι είμαι ως Μαρία:

 1. Απολύτως παθιασμένη με την ανεύρεση το δυνατόν υγιεινότερων τρόπων ανατροφής των παιδιών καθώς και με την εφαρμογή τους ανά πάσα στιγμή.
 2. Θερμή υποστηρίκτρια των φυσικών τρόπων και μεθόδων γενικότερα, όπου βέβαια δεν κρίνεται απολύτως απαραίτητη η εφαρμογή τεχνητών.
 3. Πρόθυμη να αναθεωρήσω, να διορθώσω και να αλλάξω κάποιες απόψεις μου αν πειστώ με κατάλληλο τρόπο και αποδείξεις. Αγαπώ τη μάθηση και την εξέλιξη ενώ απεχθάνομαι τους στενούς ορίζοντες. 
 4. Αποφασισμένη να βοηθήσω έστω και έναν άνθρωπο με έστω και μία φράση αυτού εδώ του ιστολογίου!
 5. Άτομο που χρειάζεται χώρο για προσωπική ανάπτυξη, προσωπική ελευθερία & ανεξαρτησία.
 6. Πολύ περήφανη για το πόσο καλός πατέρας και σύντροφος έχει αποδειχθεί ο άντρας μου, που κάποτε γνώρισα όπως κάθε κορίτσι γνωρίζει ένα αγόρι και δεν μπορεί με τίποτα να φανταστεί όσα ζούμε μαζί τώρα!

Τι πρεσβεύει & θέλει να προάγει, λοιπόν, το Stunning Mommying;

 1. Τις φυσικότερες διαδικασίες γέννησης & θρέψης των παιδιών. Υποστηρίζω τον μητρικό θηλασμό, ειδικά, μ’ όσα έχω.
 2. Ότι κάθε έγκυος μανούλα οφείλει να ενημερωθεί σχετικά με ό, τι αφορά τα όσα πρόκειται να της συμβούν και να έχει σχεδιάσει στο μυαλό της πώς επιθυμεί να κυλήσουν ορισμένα πράγματα, αν είναι στο χέρι της. Αυτά τα πράγματα, θα πρέπει να είναι και σε θέση να τα διεκδικήσει.
 3. Τις αρχές του attachment parenting, το οποίο εν ολίγοις ως φιλοσοφία θέλει τους γονείς (και ειδικά τη μητέρα) να ανταποκρίνονται άμεσα και με ενσυναίσθηση στις ανάγκες του μωρού τους αφ’ ενός και αφ’ ετέρου, να έχουν όση περισσότερη σωματική επαφή γίνεται μαζί του.
 4. Ότι μία μητέρα πρέπει να προσπαθεί να βρίσκει τις ισορροπίες της ανά πάσα στιγμή και να γίνεται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της, γιατί σε εκείνη στηρίζονται πολλά πράγματα σε ένα σπίτι και σε μία οικογένεια.
 5. Ότι ένας πατέρας δεν είναι δευτερεύων στο σπίτι. Όλοι οι μπαμπάδες μπορούν να συμμετέχουν ενεργά και διαδραματίσουν σπουδαίο ρόλο στην ανατροφή των παιδιών τους.

Mήπως βρήκατε πως λιγάκι μοιάζουμε; Αν ναι, χαίρομαι που βρήκαμε η μία την άλλη & ελπίζω να σας ταιριάξουν όσα υποστηρίζονται στο Stunning Mommying!

ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΕΔΩ; 

Από εδώ έχετε να πάτε σε αρκετά σημεία αν θέλετε.

Κατ’αρχάς, κάνοντας κλικ εδώ, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να μοιραστείτε οτιδήποτε σκέφτεστε και σας απασχολεί ανά πάσα στιγμή.

Επιπλέον μπορείτε να εγγραφείτε στο Stunning Mommying για να λαμβάνετε πρώτες το newsletter μου καθώς και ειδοποιήσεις για νέα blog posts!

Αν θέλετε μπορείτε και να ακολουθήσετε το blog στο Facebook, το Instagram, το Google+, το Bloglovin’ & το Pinterest.

Βεβαίως, μπορείτε πάντα να αφήνετε το σχόλιό σας κάτω από τις αναρτήσεις μου. Χαίρομαι να διαβάζω ό,τι μου γράφετε και φυσικά, να απαντάω σε όλα!

Τέλος, μπορείτε να αρχίσετε την ανάγνωση! Αυτή είναι και που θα μας φέρει πραγματικά πιο κοντά. Θέλετε να διαβάσετε κάτι ενημερωτικό σαν αυτά για τα οποία σας είπα πως θα γράφω πριν λίγο ή μήπως θα θέλατε να ρίξετε μία ματιά στη ζωή μου; Ό, τι και να επιλέξετε, σας ευχαριστώ πολύ κι ελπίζω να σας ξαναδώ!

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ!