ΤΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΜΟΥ!

ΤΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΜΟΥ!

Μήπως τυχαίνει να θυμάστε τα αισθητηριακά σακουλάκια που είχα φτιάξει πριν από λίγους μήνες στην κόρη μου και σας περιέγραφα πόσο την είχαν ενθουσιάσει; Η Δαφνούλα ήταν τότε εννέα μηνών και την είχαν εντυπωσιάσει πολύ έτσι μαλακά που ήταν, χρωματιστά με πούλιες, κουμπιά, λουλουδάκια και ματάκια. Ε, λοιπόν, εκείνη την ημέρα είχα φτιάξει επίσης και ένα αισθητηριακό μπουκάλι – μαράκες για τη μικρή μου. Δεν σας το έδειξα τότε, σ’εκείνη την ανάρτηση, γιατί δεν το θεώρησα και τίποτα σπουδαίο! Ήταν πανεύκολο στο να το φτιάξεις και δεν περίμενα ότι θα άρεσε τόσο πολύ στο μωρό όσο του άρεσε τελικά!

Διαβάστε περισσότερα για τα αισθητηριακά σακουλάκια της Δάφνης εδώ, καθώς και οδηγίες για το πώς να τα φτιάξετε κι εσείς χρησιμοποιώντας απλά υλικά!

Συνεχίζει και δεν είναι κάτι σπουδαίο, όμως ό,τι και να σας πω για το πόσο αρέσει στη μικρή θα΄ναι λίγο. Το παιδί μου τρελαίνεται γι’αυτό το μπουκάλι, ακόμα και σήμερα που είναι 12 μηνών το παίζει καθημερινά, το χτυπάει πάνω κάτω, το περιεργάζεται, μπλέκει τα δαχτυλάκια της στις κορδέλες του και κουνάει τα χεράκια της όλο χαρά όταν ετοιμάζομαι να της το δώσω! Δεν το έχει βαρεθεί ακόμα! Σκέφτηκα λοιπόν να σας το παρουσιάσω, γιατί μπορεί να θέλετε κι εσείς να το φτιάξετε και να το κάνετε δώρο στο πλασματάκι σας. Μακάρι να το κάνετε κι αν το κάνετε, μακάρι να το ευχαριστηθεί και να το χαρεί όσο και η Δάφνη μου!Λίγα πράγματα έχετε να κάνετε για να φτιάξετε κι εσείς στο μωρό σας αυτό το αισθητηριακό μπουκάλι.

Διαβάστε σ’αυτό το άρθρο τι είναι το αισθητηριακό παιχνίδι καθώς και λόγους για να το εντάξετε στην καθημερινότητα του παιδιού (και του μωρού!) σας.

Χρειάζεστε αρχικά ένα καθαρό πλαστικό μπουκάλι, του οποίου το καπάκι θα πρέπει να τρυπήσετε με ένα κατσαβίδι κεντρικά, ώστε να δημιουργηθεί μια μικρή τρύπα. Στη συνέχεια πάρτε πολύχρωμες κορδέλες, περάστε τες μέσα από την τρύπα του καπακιού και κάντε την άκρη τους έναν κόμπο.

Τοποθετήστε μέσα στο μπουκάλι κάποιο (ωμό εννοείται) όσπριο, ζυμαρικό (καλύτερα μικρό π.χ. πένες, κριθαράκι) ρύζι ή και συνδυασμό αυτών καθώς και μερικά όμορφα μπιχλιμπιδάκια για να περιεργάζεται το μωρό, σφραγίστε το μπουκάλι με το καπάκι του με τις πολύχρωμες κορδέλες και είστε έτοιμες!

Προσωπικά στην αρχή έβαλα στο μπουκάλι μας μόνο ρεβύθια και ορισμένα αξεσουάρ χειροτεχνίας που είχα εύκαιρα, όμως στη συνέχεια το εμπλούτισα αρκετές φορές και του άλλαξα περιεχόμενο, αλλάζοντας και τον ήχο που κάνει το μωρό καθώς το χτυπάει πάνω κάτω και παίζει τη δική του μουσική. Χορεύει με όλο της το σώμα και χασκογελάει ακόμα και σήμερα, σας λέω! Της αρέσουν πολύ και οι κορδέλες και τις πιάνει και στριφογυρίζει το μπουκάλι κρατώντας το και μόνο απ’αυτές.

Φοβερό το πώς με ελάχιστα υλικά και κόστος μπορείς να προσφέρεις στο μωρό μία δραστηριότητα που θα αγαπήσει, αυτό το γνωρίζετε ήδη όλες οι μανούλες που είστε των κατασκευών. Εγώ δεν είμαι ο τύπος του diy και της χειροτεχνίας αλλά με τον ερχομό του παιδιού μου έχει αρχίσει να μου αρέσει το θέμα! Τα αισθητηριακά σακουλάκια και το μπουκάλι αυτό ήταν τα πρώτα πράγματα που έφτιαξα για το κοριτσάκι μου.

Αν επιχειρήσει κάποια να φτιάξει κι εκείνη αυτό το μπουκάλι, θα χαρώ πολύ να με ειδοποιήσει ώστε να έρθω να το δω κι εγώ! Περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας και τις αντιδράσεις των μικρών σας!

Να είστε καλά!2 thoughts on “ΤΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΜΟΥ!”

    • Να ξέρεις, Έφη, πως και η Δάφνη που είναι πλέον σχεδόν 2, ακόμα παίζει μαζί του όταν το συναντάει! Πώς περνάει έτσι ο καιρός… ❤️
      Αν το φτιάξεις όντως, να με ενημερώσεις! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.