DIY: ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ!

DIY: ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ!

Αν και δεν έχω βρεθεί συχνά στη ζωή μου να ασχολούμαι με χειροτεχνίες και κατασκευές γενικότερα, πλησιάζοντας ο καιρός για τη γέννηση του γιου μου, του μικρού μας Αχιλλέα & σκεπτόμενη πως θα πρέπει να προμηθευτώ τις ανάλογες μπομπονιέρες γέννησης για το μαιευτήριο αισθάνθηκα έντονα την επιθυμία να δοκιμάσω να τις φτιάξω μόνη μου. Ήξερα πως το αποτέλεσμα βεβαιότατα δεν θα ήταν επαγγελματικό, όμως η ιδέα της δημιουργίας τους μίας μίας μέσα στα χέρια μου, στα χέρια της μαμάς του, με απόλυτο μεράκι, αγάπη και λαχτάρα για τη συνάντησή μας και την πρώτη μας αγκαλιά, μου φάνηκε πολύ γλυκιά. Αποφάσισα να προσπαθήσω όπως μπορούσα!

Ξεκίνησα να οργανώνομαι στην αρχή του 8ου μήνα της εγκυμοσύνης μου, αρχικά αναζητώντας στο Pinterest τι ακριβώς θα φτιάξω. Μπομπονιέρες γέννησης και βάφτισης (που βασικά είναι το ίδιο πράγμα) υπήρχαν εκατοντάδες και ιδέες για θέματα αμέτρητες, ωστόσο η δική μου σκέψη ήταν να χρησιμοποιήσω μικρά αερόστατα σίγουρα, μια και μου αρέσουν γιατί τα συνδύασα με συμβολικό τρόπο στο μυαλό μου με τη γέννηση του μωρού και είχα συμφωνήσει και με τη μητέρα μου πως και τα σεντονάκια του μαιευτηρίου που θα έφτιαχνε θα είχαν κι αυτά πάνω κεντημένα αερόστατα. Θέλω όλα να ταιριάζουν! Περιττό να σας πω πως έχω ήδη βρει και μπισκότα με θέμα τα αερόστατα για εκείνες τις μέρες στην κλινική, φυσικά!

Ο τρόπος με τον οποίο τα αερόστατα ίπτανται στον ουρανό σηκώνοντας το βάρος του καλαθιού τους από τη γη και κάνοντάς το να μοιάζει ελαφρύ, μου θυμίζει το πώς μία γέννηση “απελευθερώνει” τη μαμά και σηκώνει όλο της το “βάρος” στον αέρα, χαρίζοντάς της ένα μοναδικό συναισθηματικό ταξίδι με θέα… Εκείνο στο οποίο θα μπορεί από την πρώτη στιγμή που θα κρατήσει το μωρό της στα χέρια της να δει όλο το υπόλοιπο της ζωής της να ξοδεύεται στο να λατρεύει το πλάσμα που δημιούργησε!Σε επόμενη φάση, παρατηρώντας τις διαθέσιμες επιλογές, κατέληξα γρήγορα πως δεν θα ήθελα να μπλέξω με μπομπονιέρες που χρειάζονται ιδιαίτερα δεσίματα, κόμπους, φιόγκους και πολλά υφάσματα, οπότε η επιλογή της μπομπονιέρας σε βαζάκι μου φάνηκε ιδανική για το δικό μου γούστο αλλά και επίπεδο, κιόλας, ικανότητας στις κατασκευές τέτοιου είδους. Συγκεκριμένα αποφάσισα να προσπαθήσω να αναπαράγω αυτό το pin με τη διαφορά πως αντί για κορδέλα με αερόστατο στο βαζάκι προμηθεύτηκα μικρά, ξύλινα αεροστατάκια που τα κόλλησα σε μια κορδέλα από λινάτσα πάνω στο γυαλί.

DIY μπομπονιέρες γέννησης με αερόστατα! - Stunning Mommying

 

Τα χρώματα που ήθελα να επικρατήσουν ήταν το πράσινο και το μπεζ, διότι δεν θα προτιμούσα το στερεοτυπικό γαλάζιο λόγω του ότι το μωρό είναι αγόρι, οπότε έχοντας αυτά κατά νου, ήμουν έτοιμη πια να ξεκινήσω!

Χρειάστηκα, λοιπόν, τα εξής υλικά για τις μπομπονιέρες γέννησης του μικρού μου:

 • Βαζάκια με καπάκι (εγώ χρησιμοποίησα των 106ml)
 • Λινάτσα για σκέπασμα στο καπάκι (βρήκα σε στρογγυλό σχήμα που με εξυπηρέτησε πολύ)
 • Λεπτή κορδέλα για να τυλιχτεί γύρω από το καπάκι
 • Κορδέλα από λινάτσα για την περίμετρο του βάζου
 • Μικρά αεροστατάκια
 • Φουντίτσες για τα καπάκια
 • Τούλι για τα κουφέτα
 • Σιλικόνη για τα κολλήματα
 • Λαστιχάκια

Ξεκίνησα με τις λινάτσες των καπακιών, που κατά τη γνώμη μου είναι και το πιο απαιτητικό κομμάτι της μπομπονιέρας, πριν ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο. Χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι σιλικόνης κόλλησα προσεκτικά το ύφασμα πάνω σε όλη την εξωτερική επιφάνεια του καθενός ασφαλίζοντάς το αρχικά για αρκετά λεπτά με ένα σφιχτά τυλιγμένο λάστιχο που θα τα βοηθούσε να κολλήσουν καλύτερα.

Όταν είχαν πια κολλήσει αφαιρούσα το λάστιχο και έκοβα το περίσσευμα της λινάτσας που δεν χρειαζόμουν. Τα χέρια παρακάτω ανήκουν στη μαμά μου, που με βοήθησε σ’αυτό το στάδιο της… παραγωγής, μαζί και με τον μπαμπά μου (τον γλυκό μου μπαμπά!) που ήρθε κι εκείνος για να μου δείξει πώς να χρησιμοποιήσω το πιστόλι της σιλικόνης για να μην καώ, χαχα… Φυσικά με βοήθησε και ο Κώστας σε όλα. 💕

DIY μπομπονιέρες γέννησης με αερόστατα! - Stunning Mommying

Οπότε το δύσκολο κομμάτι σ’αυτό το σημείο έχει περάσει!

Η συνέχεια μου φάνηκε απλούστερη και την ανέλαβα εξ ολοκλήρου. Αρχικά κόλλησα μία λεπτή πράσινη κορδελίτσα στην περίμετρο των καπακιών αφού είχα απλώσει σε όλο της το μήκος σιλικόνη, ύστερα έκανα το ίδιο και με την κορδέλα μου από λινάτσα πάνω στο γυαλί και πάνω στην ένωση των ακρών τοποθέτησα τα αεροστατάκια.

Η τελευταία πινελιά της μπομπονιέρας γέννησης του μωρού ήταν ένα απαλό άγγιγμα του πιστολιού με τη σιλικόνη στο κέντρο του καπακιού και το κόλλημα μίας πράσινης φουντίτσας σε κάθε μία από τις μπομπονιέρες… και έτοιμες!

Η πράσινη αυτή φουντίτσα για μένα ήταν όλη η χαριτωμενιά στην υπόθεση. Τις έχω αγαπήσει!

DIY μπομπονιέρες γέννησης με αερόστατα! - Stunning Mommying

Αν κάτι θα προσέθετα στις μπομπονιέρες γέννησης του μικρούλη μου – και η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν το έχω αποκλείσει ως ενδεχόμενο και το στριφογυρίζω στο μυαλό μου κάθε που τις βλέπω -, είναι λίγο χρώμα στα αερόστατα! Είναι πολύ εύκολο με ένα λεπτό πινελάκι να βαφτεί το μπαλόνι του αερόστατου σε οποιοδήποτε χρώμα σας αρέσει. Εγώ θα το έβαφα κι αυτό με πρασινάκι.Τώρα που ολοκληρώθηκε ο αριθμός που ήθελα να φτιάξω κι είναι όλες ακόμη απλωμένες πάνω στην τραπεζαρία μου που χρησίμεψε τις τελευταίες μέρες ως work station, μένει μόνο να περιμένουμε να περάσει λίγος καιρός, για να πάρουμε με τον Κώστα κουφετάκια, να τα τυλίξουμε με λίγο πράσινο τούλι και να γεμίσουμε τα βάζα. Αυτό είναι κάτι που λογικά θα γίνει όταν πια θα μπω στον μήνα μου, για να είναι τα κουφέτα φρέσκα και νόστιμα! Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε την μπομπονιέρα γεμισμένη με το τούλι της για να δείτε πώς θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο δεν έχει κουφέτα μέσα. Από κουφέτα θα προτιμήσουμε μικρά στρογγυλά, σε χρώμα πράσινο και μπεζ!

DIY μπομπονιέρες γέννησης με αερόστατα! - Stunning Mommying

Μέχρι τότε, και με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά που όντως κατάφερα τελικά να φτιάξω η ίδια τις μπομπονιέρες γέννησης του μωρού μου σε ένα σπάνιο για μένα κατά τ’άλλα DIY, περιμένω! Περιμένω να γνωρίσω το δεύτερο παιδάκι μου, το μικρό μου αντράκι αυτή τη φορά… Και να του χαρίσω όλη μου την καρδιά, όπως έχω απερίγραπτα και άνευ όρων & ορίων αγαπήσει και τη Δάφνη μου!

Υπάρχει πιο γλυκιά αναμονή, άραγε, από αυτή;

💚💚💚2 thoughts on “DIY: ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ!”

 • Καταρχήν να σου πω ότι λάτρεψα τον παραλληλισμό του αερόστατου με την “απελευθέρωση της μητέρας” και το”συναισθηματικό της ταξίδι με θέα”!Πόσο υπέροχο και γλυκό !
  Τα βαζάκια σου είναι απίθανα! Μου αρέσει πολύ που οι Κρητικοί φτιάχνετε μπομπονιέρες βάπτισης και βλέπω ότι έχει υιοθετηθεί από πολλούς Έλληνες αυτή η πρακτική. Πάντως εάν κάνω τρίτο θα το κάνω κι εγώ, τέλος!
  Εύχομαι με το καλό να έρθει και το αντράκι σας και να είναι γερό και τυχερό, που φυσικά το τελευταίο είναι σίγουρο, γιατί θα έχει εσένα μανούλα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.