OUR STUNNING READS: “ΠΙΚΟ & ΛΟΛΑ: ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΛΟΛΑ”, “Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ & Ο ΜΑΓΟΣ” ΚΑΙ “ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ” – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ & ΕΝΑ INSTA-GIVEAWAY

OUR STUNNING READS: “ΠΙΚΟ & ΛΟΛΑ: ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΛΟΛΑ”, “Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ & Ο ΜΑΓΟΣ” ΚΑΙ “ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ” – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ & ΕΝΑ INSTA-GIVEAWAY

Η τριάδα των βιβλίων που βλέπετε στη φωτογραφία είναι τα πιο πρόσφατα entries στην παιδική βιβλιοθήκη του σπιτιού μας και έχουν αυτές τις μέρες απασχολήσει πολύ τη Δάφνη, η οποία τα πηγαινοφέρνει μες στο σπίτι όλο χαρά και μου τα δίνει για να τα διαβάσουμε μαζί συνεχώς. Ο λόγος για τα “Πίκο και Λόλα: Συγγνώμη Λόλα”, το “Η Πριγκίπισσα και ο Μάγος” και το “Χαρούμενα Γενέθλια” – όλα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και όλα αξιόλογα, διδακτικά και ευχάριστα, με χρήσιμα νοήματα και υπέροχη εικονογράφιση.

Σε συνεργασία με το Μεταίχμιο, λοιπόν, κι επειδή είμαι σίγουρη πως τα βιβλία αυτά θα αρέσουν και στα δικά σας παιδιά, αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε 2 τυχερές από εσάς να κάνετε δικό σας όποιον τίτλο από τους τρεις προτιμάτε. Σ’αυτήν την ανάρτηση θα σας παρουσιάσω τα βιβλία και στο τέλος της θα βρείτε τον σύνδεσμο που οδηγεί στο profile μου στο Instagram, από όπου και μπορείτε να διεκδικήσετε αυτό που ξεχωρίσατε.

Αλήθεια, ποιο θα είναι αυτό;

ΠΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΛΑ: ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΛΟΛΑ – ΛΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η σειρά “Πίκο και Λόλα” δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι βέβαιο πως τη γνωρίζετε ήδη αν έχετε μικρά παιδιά. Στο “Συγγνώμη, Λόλα”, οι αχώριστοι φίλοι Πίκο και Λόλα συναναστρέφονται μια μαϊμού πολύ σκανταλιάρα. Πηγαίνουν μαζί της βόλτα στην παραλία κι εκείνη θρασύτατα τρώει όλα τα μπισκότα της Λόλας, το γλυκό, πίνει όλο το νερό της, κλωτσάει μακριά και χάνει τη μπάλα της… χαλώντας τη βόλτα και κάνοντάς τους δύο ήρωες να νευριάσουν πολύ μαζί της.

Σαν να μην έφτανε η προκλητική συμπεριφορά της μαϊμούς απέναντι στους φίλους της, μετά από κάθε ζαβολιά τούς ζητάει συγγνώμη. Δεν φαίνεται να την εννοεί πραγματικά όμως, μια και αμέσως μετά την απολογία της πάντα ξανακάνει κάτι που ενοχλεί τους φίλους της!

Τελικά ο Πίκο και η Λόλα, απηυδησμένοι μαζί της, ακολουθούν μία ιδέα, ένα σχέδιο της Λόλας, με σκοπό να δώσουν στη μαϊμού το μάθημα πως η συγγνώμη δεν είναι μία λέξη χωρίς ουσία – θα πρέπει όταν τη λέμε να την εννοούμε. Η αξία της φαίνεται στην ειλικρινή μας μεταμέλεια για τις κακές πράξεις μας και δεν αρκεί απλώς να τη διατυπώνουμε ως λέξη.

Το βιβλίο προορίζεται για παιδιά από 2 ετών και περιλαμβάνει όμορφες εικόνες και απλά και κατανοητά στιχάκια με ομοιοκαταληξία που διευκολύνουν την εκμάθηση του λεξιλογίου που χρησιμοποιείται από τη συγγραφέα της σειράς, Λίνα Σωτηροπούλου.

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΓΟΣ – ΤΖΟΥΛΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤΣΟΝ

Η συγγραφέας της κλασσικής, σχεδόν, παιδικής ιστορίας “Το Γκρούφαλο” με το έξυπνο ποντικάκι που πρέπει να γλιτώσει από τα πεινασμένα ζώα που συναντά, γράφει αυτή τη φορά το “Η Πριγκίπισσα και ο Μάγος”. Το παραμύθι αφορά την τρομερή περιπέτεια της πριγκίπισσας Ελάιζα, η οποία την ημέρα των γενεθλίων της αιχμαλωτίζεται από έναν κακό μάγο που την παίρνει στον πύργο του και την αναγκάζει συνεχώς να κάνει κοπιαστικές δουλειές.

Η Ελάιζα έχει επτά ευκαιρίες να το σκάσει αλλάζοντας το χρώμα και τη μορφή της, δυστυχώς όμως ο κακός μάγος διαθέτει ένα μαγικό βιβλίο που τον βοηθά να τη βρίσκει κάθε φορά και να τη γυρίζει πίσω στον πύργο…

Λίγο πριν απελπιστεί, η Ελάιζα συνειδητοποιεί πως είναι το βιβλίο του μάγου που την προδίδει και τον βοηθά να την εντοπίσει, οπότε καλείται να σκεφτεί έξυπνα αν θέλει να καταφέρει να του ξεφύγει ποτέ! Και τα καταφέρνει – η ιδέα της αποδεικνύεται πράγματι λαμπρή.

Η ιστορία της πριγκίπισσας και του μάγου απευθύνεται σε νήπια από 3 ετών μιας και η υπόθεσή της είναι σύνθετη και γραμμένη με κάμποσο κείμενο, ωστόσο μικρότερα παιδιά όπως η κόρη μου στα 2 της χρόνια αρέσκεται στις εικόνες και εντοπίζουμε μαζί τα αντικείμενα που γνωρίζει, εξασκώντας το λεξιλόγιό της και εμπλουτίζοντάς το. Επιπλέον, εφ’όσον η Ελάιζα αλλάζει χρώματα καθώς μεταμορφώνεται για να ξεφύγει από τον μάγο, δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες να εξασκήσουν και να εμπεδώσουν τη γνώση τους πάνω στον διαχωρισμό και την αναγνώριση των χρωμάτων.

ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ – ΝΙΚΟΛΑ ΣΛΕΪΤΕΡ

Πού μπορεί να πηγαίνουν μία αρκούδα με ένα φλάουτο, ένας ασβός με κιθάρα, μια χαριτωμένη γατούλα με βιολί και με δοξάρι και ένας τάρανδος-πιανίστας;

Πηγαίνουν στα γενέθλια ενός αγαπημένου φίλου!

Αυτό το βιβλίο μας έβαλε για τα καλά σε κλίμα γενεθλίων, χωρίς να έχουμε γενέθλια. Κάθε σελίδα διαθέτει κουμπάκι που παίζει κομμάτια της μελωδίας του “Happy Birthday” μέσα από το μουσικό όργανο κάθε ζώου, ενώ στο τέλος αναπαράγει ένα ορχηστρικό φινάλε με όλη τη μελωδία! Η Δάφνη πατάει τα κουμπάκια ολημερίς και ακούγεται τόσο συχνά στο σπίτι μας το τραγούδι των γενεθλίων που έχω πετύχει τον εαυτό μου να το σιγοτραγουδάω από μέσα μου ακόμα κι όταν δεν το ακούω!

Το “Χαρούμενα Γενέθλια” αποτελεί το ιδανικό δώρο γενεθλίων σε παιδάκι που γιορτάζει, είναι διαδραστικό, μπορούν να το απολαύσουν ακόμα και μωρά κάτω του έτους και οι μελωδίες του είναι πραγματικά υπέροχες. Και το καλύτερο δεν σας το έχω πει ακόμη: στην τελευταία σελίδα, η τούρτα του φίλου των ζώων που γιορτάζει διαθέτει φωτιζόμενο κεράκι!

Για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό που προανέφερα και να διεκδικήσετε κάποιο από τα 3 αυτά όμορφα βιβλία, δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ εδώ και να ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράφονται στη λεζάντα της φωτογραφίας. Ελπίζω να σας αρέσουν όλα και να δυσκολευτείτε να επιλέξετε ποιο σας αρέσει περισσότερο!

Ευχαριστώ πολύ τις εκδόσεις Μεταίχμιο για τη συνεργασία μας.

Μπορείτε να βρείτε το “Συγγνώμη Λόλα” εδώ, το “Η Πριγκίπισσα και ο Μάγος” εδώ & το “Χαρούμενα Γενέθλια” εδώ.Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.