ΤΑ (ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ) ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ & ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ!

ΤΑ (ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ) ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ & ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ!

Με μεγάλη μου χαρά σας παρουσιάζω τα πρώτα αισθητηριακά παιχνίδια που έφτιαξα για τη μικρή μου, τρία αισθητηριακά «σακουλάκια»! Φτιάχτηκαν πραγματικά εύκολα, μέσα σε λεπτά, χρησιμοποιώντας χαρτί πλαστικοποίησης και κοινά αξεσουάρ χειροτεχνίας που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε μαγαζί με χαρτικά.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το αισθητηριακό παιχνίδι & ποια τα οφέλη του για τα παιδιά, εδώ.

Τα σακουλάκια αυτά που ανακάλυψα στο Pinterest και που μοιάζουν με σφραγισμένες τσέπες, είναι τέλεια για τα μικρά χεράκια των μωρών μας που αγαπούν όσο τίποτα να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν νέες πληροφορίες για το κάθε τι. Η Δάφνη μου πέρασε αρκετή ώρα εστιάζοντας και παρατηρώντας τα μικροαντικείμενα που είχα «παγιδεύσει» μέσα στα σακουλάκια, ενώ τα με τα δάχτυλά της τα πίεζε και τα ζουλούσε και της άρεσε πολύ η υφή του gel και των αντικειμένων που πηγαινοέρχονταν μέσα σ’αυτό!

Το αισθητηριακό αυτό παιχνίδι ερεθίζει την αφή και την όραση, μαθαίνει στο παιδί για τη δράση και την αντίδραση (ζουλάς το σακουλάκι – κουνιούνται τα αντικείμενα) και είναι μία δραστηριότητα για το παιδί που εξελίσσει τον εγκέφαλό του. Χάρηκα πολύ που η μικρή μου ασχολείται με τα σακουλάκια της με τόση όρεξη και που δείχνει να της κάνουν τόση εντύπωση!

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει και που θα θέλατε να φτιάξετε κι εσείς τέτοια αισθητηριακά σακουλάκια για τα δικά σας παιδιά, σας παραθέτω παρακάτω ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο τα έφτιαξα. Επαναλαμβάνω πως επρόκειτο για την πρώτη μου απόπειρα να «κατασκευάσω» κάτι για την κόρη μου και να ξέρετε πως γενικά δεν είμαι ιδιαίτερα εξοικειωμένη με το θέμα «χειροτεχνίες» και DIY… ωστόσο δεν δυσκολεύτηκα πραγματικά καθόλου!

Άρα, δεν θα δυσκολευτείτε ούτε κι εσείς!

Μήπως σας ενδιαφέρει να βρείτε εδώ και το αισθητηριακό μας μπουκάλι; Άλλο ένα πολύ απλό και με απλά υλικά παιχνίδι για το μωρό!

Τι θα χρειαστείτε:

  • Χαρτί πλαστικοποίησης Α4 ή Α5
  • Σίδερο σιδερώματος (ή πρέσα για τα μαλλιά!)
  • Gel μαλλιών
  • Αξεσουάρ χειροτεχνίας (π.χ. κουμπιά, ματάκια, πούλιες, ξύλινες καρδιές)Πώς θα τα φτιάξετε:

Κατά τη γνώμη μου, και σύμφωνα και με τη σύσταση της κοπέλας από την οποία ξεσήκωσα την ιδέα, το μέγεθος Α5 βολεύει περισσότερο τα μωρά σε σχέση με το μεγαλύτερο Α4, οπότε δίπλωσα στη μέση και έκοψα το Α4 χαρτί πλαστικοποίησης που είχα αγοράσει, για να το μετατρέψω σε Α5. Τελικά, το χαρτί που χρησιμοποίησα ήταν έτσι, και φυσικά διπλό:

 

Χρησιμοποιώντας το σίδερό μου (που σιδερώνω τα ρούχα μας) σε μέτρια θερμοκρασία και τη ράχη ενός βιβλίου για να το κάνω ίσια, σιδέρωσα αργά αργά τις τρεις από τις τέσσερις πλευρές του χαρτιού ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους, περίμενα λίγα λεπτά πριν το αγγίξω και τελικά σήκωσα το χαρτί μου, που πλέον έμοιαζε με τσέπη!

Στη συνέχεια έριξα μέσα στο σακουλάκι μου δυο-τρεις κουταλιές του γλυκού gel μαλλιών και έπειτα αξεσουάρ χειροτεχνίας που μου άρεσαν για τη μικρή μου.

Αυτό το σημείο θέλει λίγη προσοχή: προσπαθήστε να μην πέσει gel στο σημείο που θα σιδερώσετε σε λίγο το σακουλάκι για να κλείσει τελείως! Εγώ την πάτησα στην αρχή και το πρώτο σακουλάκι μου είδα πως δεν θα έκλεινε καλά, οπότε χρειάστηκε να το σκουπίσω πολύ καλά με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει πριν το σφραγίσω.

Όταν τελειώσετε με την τοποθέτηση των αξεσουάρ, απλώς σιδερώστε και την τέταρτη πια πλευρά του χαρτιού για να πλαστικοποιηθεί κι αυτό, περιμένετε μερικά λεπτά και το σακουλάκι σας είναι έτοιμο!

Χρειάζεται να ελέγξετε για αδύναμα σημεία στις πλαστικοποιημένες πλευρές, πιέζοντας το gel προς πάσα κατεύθυνση για να δείτε μήπως βγαίνει από κάπου. Αν δείτε να βγαίνει, απλώς σιδερώστε αυτό το σημείο ξανά, επιμένοντας για μερικά δευτερόλεπτα και αφήνοντάς το να κρυώσει πριν το ξαναδοκιμάσετε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πρέσα μαλλιών αντί για σίδερο και να θερμάνετε έτσι τις πλευρές του χαρτιού σας. Κάνει το ίδιο, και δεν χρειάζεται να βγάζετε και τη σιδερώστρα σας για την παρασκευή του παιχνιδιού!

Η Δάφνη είναι 9 μηνών και ενθουσιάστηκε και με τα τρία σακουλάκια της. Αν κάνετε κι εσείς την απόπειρα να φτιάξετε τα δικά σας, ελπίζω να αρέσουν στα μικρούλια σας!

Περιμένω να δω τις δημιουργίες σας αν με ενημερώσετε εδώ, στα σχόλια της ανάρτησης, ή στο Instagram, κάνοντάς με tag στην εικόνα ως @stunningmommying !

(πηγή της ιδέας)4 thoughts on “ΤΑ (ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ) ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ & ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.