OUR STUNNING READS: “ΒΡΟΧΗ” (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

OUR STUNNING READS: “ΒΡΟΧΗ” (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Το «Βροχή» του ανερχόμενου συγγραφέα και εικονογράφου Σαμ Άσερ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, εδώ και καιρό δεν κατεβαίνει από τα ράφια με τα βιβλία της Δάφνης – όσες εναλλαγές κι αν κάνουμε στους τίτλους για να μην τα βαριέται. Μας έχει κερδίσει και τις δύο με τη χορταστική, γεμάτη χρώμα και πληροφορία εικονογράφισή του. Η υπόθεση ξετυλίγεται περισσότερο μέσω των εικόνων και λιγότερο μέσω των λέξεων, γεγονός που το καθιστά ευχάριστο και για μικρότερα των 3 ετών παιδιά, παρά τη σύσταση στο οπισθόφυλλο του ίδιου του βιβλίου.

Our Stunning Reads:

Με πολύ απλές και κατανοητές λέξεις, η ιστορία αρχίζει συστήνοντας στους μικρούς αναγνώστες τον Σαμ, που είναι ένα παιδάκι σαν τα περισσότερα παιδάκια – κι έτσι μπορεί γρήγορα να υπάρξει ταύτιση του παιδιού με τον ήρωα του βιβλίου: λατρεύει τη βροχή και δεν καταλαβαίνει γιατί απαγορεύεται να βγει έξω από το σπίτι όσο βρέχει!

Our Stunning Reads:

Εκείνου του αρέσει τόσο να τσαλαβουτά στους νερόλακκους που σχηματίζονται με τη βροχή ή να μαζεύει τις σταγόνες της με το στόμα! Όμως ο παππούς του, που είναι μαζί του στο σπίτι, προτείνει να μη βγουν έξω παρά μόνο όταν θα σταματήσει η τόση βροχή.

Θέλοντας και μη, ο μικρός Σαμ συμβιβάζεται και προσπαθεί να απασχοληθεί με τα παιχνίδια και τα βιβλία στο δωμάτιό του – όπως και τα δικά μας παιδιά, κάθε φορά που βρέχει και δεν μπορούμε να κάνουμε μαζί τους τις αγαπημένες μας δραστηριότητες εκτός σπιτιού ειδικά όταν η βροχή κρατάει μέρες ολόκληρες. Όμως ο Σαμ δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται το πόσο θέλει να βγει έξω παρά τη βροχή! Ανυπομονεί τόσο πολύ να σταματήσει να βρέχει… σταματάει όμως;

Our Stunning Reads:

Ο παππούς του Σαμ δεν δείχνει καθόλου να ενοχλείται από τον περιορισμό τους στο σπίτι και ασχολείται με τις δικές του δουλειές, με πράγματα που κάνουν οι μεγάλοι. Προσπαθεί να συντάξει ένα γράμμα και διαφεύγει της προσοχής του πως ο καημένος ο Σαμ κοιτάζει συνεχώς έξω από το παράθυρο με την ελπίδα πως η βροχή θα κοπάσει.

Τότε είναι και που η φαντασία του παιδιού αρχίζει να καλπάζει. Έχοντας αρχίσει να χάνει κάθε ενδιαφέρον έτσι κλεισμένος στο σπίτι που είναι, ξεκινά να φαντάζεται ταξίδια με τα τέρατα της θάλασσας και πλωτές πόλεις με παρδαλά ντυμένους ακροβάτες, καρναβάλια και γονδολιέρηδες που τραγουδούν…

Our Stunning Reads:

…ώσπου κάποτε η βροχή κοπάζει επιτέλους. Τώρα ο Σαμ με τον παππού του μπορούν να βγουν έξω! Άλλωστε, ο παππούς θέλει και να ταχυδρομήσει εκείνο το τόσο σημαντικό γράμμα που συνέτασσε όλο το πρωί, αγνοώντας τους τόπους στους οποίους ταξίδευε η φαντασία του εγγονού του όλες εκείνες τις ώρες.

Πόσο αρέσει στον Σαμ, αλήθεια, το ότι η βροχή στους δρόμους σε κάνει να τα βλέπεις όλα ανάποδα!

Our Stunning Reads:

Η βροχή έχει πλημμυρίσει για τα καλά τη γειτονιά τους. Ό,τι, πάντως, είναι για τον παππού ένας απλός περίπατος ως το ταχυδρομείο, για τον μικρό Σαμ είναι μια περιπέτεια πέρα από κάθε προσδοκία!

Our Stunning Reads:

Η όμορφη αυτή ιστορία – ύμνος στην παιδική φαντασία, δικαιώνει τον Σαμ: τελικά ορίστε οι γονδολιέρηδες στη βόλτα τους κι ορίστε τα καρναβάλια, καλέ παππού!

Our Stunning Reads:

Πίσω στο σπίτι, ο παππούς με τον Σαμ συζητούν για τη βόλτα τους. Ο παππούς, έχοντας ταχυδρομήσει το γράμμα του με ησυχία και τάξη, όπως πιστεύει, και χωρίς περιπέτειες στη διαδρομή λόγω της βροχής, λέει στον Σαμ πως για τα καλά πράγματα αξίζει να περιμένεις. Ο Σαμ συμφωνεί. Πόσα δεν γνωρίζει, μάλλον, ο παππούς του! Σπουδαία πράγματα μπορούν να προκύψουν μέσα από μία καταιγίδα, κι έτσι ο Σαμ δεν έχει παρά να περιμένει την επόμενη τώρα.

Our Stunning Reads:

Η εικονογράφιση του βιβλίου είναι πραγματικά υπέροχη. Στο εξώφυλλο τα μικρά χεράκια των παιδιών μπορούν να ψηλαφίσουν και τις σταγόνες της βροχής, καθώς εκτός από γυαλιστερές στο φως είναι και ανάγλυφες.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το “Βροχή” από το site των εκδόσεων Ψυχογιός κάνοντας κλικ εδώ, ή να το βρείτε στο αγαπημένο σας βιβλιοπωλείο.

Our Stunning Reads:

Το “Βροχή” ανήκει σε σειρά τίτλων του γνωστού οίκου, μαζί και με το “Χιόνι” και τον “Ήλιο”. Θα προμηθευτούμε σύντομα και τον “Ήλιο”, γιατί πλησιάζει η Άνοιξη και ταιριάζει στις λουσμένες με φως μέρες που θα έρθουν μαζί της. Κάτι μου λέει πως θα μας αρέσει εξίσου!

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε κι άλλες αναρτήσεις σχετικές με βιβλία που έχουμε αγαπήσει.

Καλή συνέχεια, stunning mommies μου. 💋Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.