ΠΑΝΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ «BOOK_I.S»: ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ QUIET BOOKS ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΠΑΝΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ «BOOK_I.S»: ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ QUIET BOOKS ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Την Ιωάννα πίσω από τα πάνινα βιβλία δραστηριοτήτων BOOK_I.S τη γνωρίζω προσωπικά σχεδόν μια ζωή: χορεύαμε μαζί μπαλέτο όταν ήμασταν και οι δύο κορίτσια του Δημοτικού. Η συνεργασία του Stunning Mommying με την BOOK_I.S είναι για εμένα μια πολύ ευχάριστη κατάσταση μιας και αφ’ ενός μας έφερε και πάλι λίγο πιο κοντά μετά από τόσα χρόνια και αφ’ ετέρου μου έδωσε την ευκαιρία να συστηθώ – μαζί με τη Δάφνη μου, στον κόσμο των quiet books (γνωστά και ως busy books ή activity books), δηλαδή των χειροποίητων πάνινων βιβλίων με δραστηριότητες ανάπτυξης (κυρίως) της λεπτής κινητικότητας των παιδιών.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ QUIET BOOKS;

Τα quiet books είναι πάνινα βιβλία με δραστηριότητες για μικρά παιδιά που μπορούν να κατασκευαστούν έτσι ώστε να συμβαδίζουν με την ηλικία και το επίπεδο της ανάπτυξης κάθε συγκεκριμένου παιδιού. Περιέχουν σελίδες με παιχνίδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιδανικά τις φορές που θέλουμε να κρατήσουμε το παιδί απασχολημένο με κάποια ήσυχη, αθόρυβη δραστηριότητα, όπως στο ραντεβού μας στον γιατρό, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, όταν για κάποιον λόγο πρέπει το παιδί να κάνει ησυχία.Τα εν λόγω πάνινα βιβλία υπήρχαν ως είδος παιχνιδιού και χρησιμοποιούνταν και στο παρελθόν: οι γυναίκες έραβαν πάνινα βιβλία για τα παιδιά τους όταν δεν υπήρχε η πληθώρα των παιχνιδιών και των ιδεών για δραστηριότητες που υπάρχουν σήμερα. Τα βιβλία αυτά αποτελούνταν από διάφορα υφάσματα που διέγειραν την αφή των παιδιών και μπορούσαν να επισκευαστούν εύκολα και σχετικά ανέξοδα αν χαλούσαν, οπότε ήταν μεταξύ άλλων και οικονομική επιλογή για τα νοικοκυριά που βρίσκονταν σε ανάγκη.

Τα πάνινα βιβλία δραστηριοτήτων BOOK_I.S, παιδευμένα με μεγάλο μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια από τη δημιουργό τους, αποτελούν τέλεια επιλογή δώρου στο παιδί σας ή και σε άλλο παιδί. Είναι βιβλία προσωποποιημένα, με γνώμονα τη σφαίρα των ενδιαφερόντων κάθε συγκεκριμένου παιδιού που είναι βέβαιο πως θα τα απασχολήσουν πολύ και ποιοτικά, δίνοντάς σας τον πολύτιμο χρόνο να ασχοληθείτε με τις δικές σας δραστηριότητες όσο το παιδί διασκεδάζει και μαθαίνει παράλληλα.

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ QUIET BOOKS;

Τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν τα παιδιά σας από ένα από τα πάνινα βιβλία δραστηριοτήτων BOOK_I.S είναι πράγματι πολυάριθμα και σπουδαία για τη συνολική γνωστική και αισθητηριακή τους ανάπτυξη. Το παιδί εκτίθεται σε μία ποικιλία δραστηριοτήτων που του κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που συμβαδίζουν με τις ικανότητές του ανά ηλικία και μεταξύ άλλων προκύπτουν τα παρακάτω οφέλη:

  • Εξάσκηση συντονισμού ματιού-χεριού
  • Ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας
  • Ανάπτυξη ικανότητας επίλυσης προβλημάτων με λογική σκέψη
  • Καλλιέργεια της φαντασίας
  • Εξάσκηση πρακτικών δεξιοτήτων (π.χ. το δέσιμο κορδονιών, το κούμπωμα κουμπιών, χρήση του φερμουάρ και άλλα, ανάλογα τη δραστηριότητα)
  • Εκμάθηση χρωμάτων, σχημάτων, ανάπτυξη δεξιότητας ταιριάσματος και ταξινόμησης κ.ά.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟ BOOK_I.S

Συζητώντας με την Ιωάννα για τις ικανότητες της Δάφνης στα 2, που είναι η ηλικία της τώρα, καταλήξαμε μαζί σε μία σειρά από 5 δραστηριότητες. Σχεδιάσαμε το βιβλίο έτσι ώστε η Δάφνη να μπορεί να ανταποκριθεί ήδη σε κάποιες από αυτές αλλά να υπάρχουν και ορισμένα τμήματά του που να χρειάζονται τη δική μου καθοδήγηση για να τα φέρει εις πέρας. Δεν θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που θα της φαινόταν πανεύκολο και θα το βαριόταν αμέσως: θέλαμε κάτι να την «ιντριγκάρει» και να μην  χάσει εύκολα το ενδιαφέρον της για αυτό σε βάθος χρόνου.

Τα βιβλία δραστηριοτήτων BOOK_I.S της Ιωάννας καλύπτουν όλες τις μικρές ηλικίες και τα περισσότερα ενδιαφέροντα των παιδιών. Ζήτησα δραστηριότητες με πεταλούδες, πουλάκια, παπάκια, και cupcakes που αρέσουν πολύ στη Δάφνη σαν θέματα και τα συμπεριέλαβε όντως στο βιβλίο μας: είχε και πέτυχε 4 από τα 4 ενδιαφέροντα που της έφερα ως παράδειγμα του τι μπορεί να μας φτιάξει! Μέσα από το βιβλίο της η Δάφνη μπορεί να εξασκήσει δεξιότητες ορθογραφίας (μάλιστα, ορθογραφίας, καθώς το όνομά της στο εξώφυλλο ξεκολλάει γράμμα-γράμμα), αριθμητικής, ταξινόμησης χρωμάτων και σχημάτων και επίλυσης παζλ.

Έχω αποφασίσει να της το δίνω όταν βγαίνουμε για καφέ ή για φαγητό, για να απασχολείται δημιουργικά. Επιπλέον, το γεγονός ότι δεν θα το έχει όλη τη μέρα διαθέσιμο στο σπίτι μας είναι ένας ακόμη παράγοντας που θα τη βοηθήσει να συνεχίσει να το βρίσκει ενδιαφέρον για πολύ καιρό ακόμα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ BOOK_I.S

Την Ιωάννα πίσω από την BOOK_I.S θα τη βρείτε στη σελίδα της στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ αλλά και στο Instagram, κάνοντας κλικ εδώ. Η δουλειά της είναι σπουδαία και χαίρομαι πολύ πάντα να συναναστρέφομαι ανθρώπους με ταλέντο και αληθινή αγάπη για ό,τι είναι αυτό που κάνουν.

Για εσάς που ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα από τα βιβλία δραστηριοτήτων BOOK_I.S έχουμε ετοιμάσει δυο διαγωνισμούς, έναν εδώ, στο Facebook και έναν εδώ, στο Instagram, που θα τρέχουν παράλληλα από τις 23/2/2019 έως και τις 12/3/2019 όπου δύο τυχεροί θα κερδίσουν ένα προσωποποιημένο βιβλίο για το παιδί τους μετά από προσωπική συνεννόηση με τη δημιουργό.

Μπορείτε βέβαια πάντα να επικοινωνήσετε με την ίδια την Ιωάννα και να συζητήσετε για την κατασκευή ενός από τα βιβλία δραστηριοτήτων BOOK_I.S αποκλειστικά για το παιδί σας ούτως ή άλλως – οι τιμές της είναι ανταγωνιστικές και στη συσκευασία του δώρου σας θα πάρετε δώρο και ένα όμορφο ξύλινο μπρελόκ με την επωνυμία BOOK_I.S!

Καλή σας συνέχεια, stunning mommies μου. 💋

 1 thought on “ΠΑΝΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ «BOOK_I.S»: ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ QUIET BOOKS ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.